Vojvodina Open 2023
05
Feb
2024

Vojvodina Open 2023

Vojvodina Open 2023

U subotu, 01. jula ,u Žablju, održan je tradicionalni međunarodni turnir Vojvodina Open koji organizuje Golf asocijacija Vojvodine u saradnji sa Golf klubom Centar, a uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

Na ovogodišnjem turniru učestvovalo je 38 igrača, koji su pritom ostvarili izvanredne rezultate i borili se za vredne nagrade.

Najznačajnija nagrada, prelazni trofej za ukupnog pobednika, je skulptura Golfer, koja predstavlja umetnički rad akademika Jovana Soldatovića, nadaleko poznatog skulptora kako u našim, tako i u međunarodnim okvirima. Jovan Soldatović je ceo svoj opus posvetio borbi za mir i humanizaciju života na ovoj planeti. Ovo priznanje, izuzetan simbol posebnosti, pripalo je pobedniku ovogodišnjeg turnira Vojvodina Open 2023, Marku Jokiću.

Pobedniku je trofej uručio predsednik Asocijacije Sport za sve Srbije, Branko Vujović.

U kategoriji Ladies prvo mesto je pripalo Tamari Palkovljević, u kategoriji Junior Konstantinu Stojkoviću, u kategoriji MEN A Borisu Damjanoviću, a u kategoriji MEN B Zoranu Mihiću.

Priznanje za Longest drive poneo je Aleksej Milić, a priznanje za Closest to the pin Konstantin Stojković.

Gost turnira je bio član Gradskog veća za sport i omladinu, gospodin Ognjen Cvijetićanin, koji se ovom prilikom oprobao u golfu.

Događaj su posetili i članovi biciklističkog kluba „Invictabike“ iz Novog Sada, za koje je organizovan Golf demo dan.

Ovogodišnju organizaciju turnira podržali su naši partneri i to BMW Radulović, kompanije Transnafta, Triglav, Voda Voda, Elko Marine, Marcons Marketing Company, kao i vinarija Jokić.

Golf Asocijacija Vojvodine GAV

BMW Radulovic

VodaVoda - ВодаВода

Triglav osiguranje Srbija

Cycling Club Invictabike

Elko Marine

Vinarija Jokić